Británia: Princa Philipa hospitalizovali s infekciu močového mechúra

15.08.2012 Celý región

Londýn 15. august (TASR) - Manžela britskej kráľovnej Alžbety II. princa Philipa hospitalizovali dnes v škótskom Aberdeene s infekciou močového mechúra, oznámil Buckinghamský palác. S tou istou diagnózou ležal 91-ročný princ začiatkom júna v londýnskej nemocnici.

Vojvodu z Edinburghu (91) na odporúčanie jeho osobného lekára previezli sanitkou do nemocnice Aberdeen Royal Infirmary počas jeho pobytu na neďalekom zámku Balmoral, kde trávil leto spoločne so svojou manželkou.

Skutočnosť, že princa previezli do 60 kilometrov vzdialenej nemocnice podľa agentúry Reuters naznačuje, že jeho stav nie je príliš vážny.

"Jeho kráľovská výsosť tam zrejme zostane niekoľko dní," uviedol Buckinghamský palác, podľa ktorého pacienta hospitalizovali za účelom "vyšetrenia a liečby".

Princ Philip strávil päť dní v londýnskej nemocnici začiatkom júna, keď ho postihla infekcia močového mechúra. Stalo sa tak v období vrcholiacich celonárodných osláv na počesť 60. výročia vlády Alžbety II. Koncom júla sa však už zúčastnil na otvorení letných olympijských hier v Londýne.

Princ v posledných rokoch čoraz častejšie zápasí so zdravotnými ťažkosťami. Po dovŕšení deväťdesiatky obmedzil svoju účasť na oficiálnych podujatiach, stále však má pomerne rušný program. Minulé Vianoce strávil štyri noci v nemocnici po bolesti v hrudníku a podstúpil úspešný kardiologický zákrok.
 

Vyberte región